reiki

Reiki is de weg naar binnen...


Reiki komt van oorsprong uit Japan. Door Reiki te geven, geef je energie door die om ons heen aanwezig is. Dit doorgeven gaat d.m.v. handopleggingen. De energie  kent verschillende termen: Ki, chi, levensenergie, energie uit de kosmos, universele energie. Het gaat om het doorgeven van energie via jouw handen aan jezelf of aan iemand anders. Het is dus niet jouw energie die je weggeeft, maar de energie die om ons heen beschikbaar is geef je door. Je raakt dus geen energie kwijt door reiki te geven. Het geeft je zelfs energie omdat je een graantje meepikt van de door jou heen stromende energie.


Iedereen heeft de mogelijkheid om deze energie door te geven. Door blokkades in de systemen, door overtuigingen, door wat wij leren in deze westerse snelle maatschappij is door de jaren heen de mogelijkheid om de energie te voelen en door te kunnen geven bij heel veel mensen ogenschijnlijk verloren gegaan ofwel geblokkeerd. Gelukkig is dit te herstellen door een Reiki master.  De reiki master zal jouw "oorspronkelijke kanalen" weer open zodat je weer in staat bent om de energie door te geven. Dit gebeurt op een aantal verschillende momenten. In de reiki noemen we dit ook wel "inwijdingen"


Werken met reiki energie is voor veel mensen bevrijdend, helend en rustgevend. Je kunt niet genezen, maar je helpt het lichaam om zelf de genezing aan te moedigen. Je laat de energie in het lichaam weer stromen en laat blokkades verdwijnen, waardoor het lichaam klachten kan oplossen.


De inwijdingen en het gevolg


Na de reiki 1 inwijdingen ben je instaat om op lichamelijk niveau te werken.

Na de reiki 2 inwijdingen komt er ook het oplossen van het emotionele aspect erbij en jouw reiki kracht neemt aanzienlijk toe.

Na de reiki 3A inwijdingen is werken met mentale issues een aanvullende mogelijkheid en ook na deze inwijding neemt de reiki kracht verder toe.

Na de reiki 3B inwijding ben je in staat om Reiki door te geven aan leerlingen, deze leerlingen in te wijden en te begeleiden in hun levenspad.


Bij iedere Reiki graad ga je een persoonlijke ontwikkeling door. Voor iedereen is dit anders.